Fetsund kano- og kajakkutleie

 
Priser
Kano med vester og årer
dag 300,-
helg 500,-
uke 1000,-

tralle 50,-/100,-/200,-

Kajakk med trekk, vest, åre
dag 450,-
helg 750,-
uke 1500,-

Leiebetingelser

Arrangementer
Påmelding til våre arrangementer.

Booking og kontakt
Telefon: 92053912 (Peter)
peter@veilederen.com
eller 40288716 (Vera)
Sesong: april/mai til september/oktober.
Leiebetingelser

Adkomst

Klikk på kartet for større bilde.


Klikk på kartet for større bilde.

Om oss
Les
historien om oss her.


Følg oss på Facebook:

 

Kano- og kajakkutleie
Midt i smørøyet for padling, ligger Fetsund kano- og kajakkutleie. Herfra kan du utforske både Øyeren, Glomma-deltaet og Svelle, samt Leira og Nitelva. Det er enkel adkomst med bil, tog og buss.

Vi tilbyr kanoer og kajakker av svært høy kvalitet. Båtene vi leier ut er meget stabile og lettpadlet. De egner seg derfor godt til aktiviteter som familieturer, fiske og små ekspedisjoner.

Det er et yrende dyre- og planteliv i Nordre Øyeren Naturreservat. Her er registrert 260 fuglearter, 25 fiskearter og 18 pattedyrarter, samt amfibier og krypdyr. Deltasletten består av en rekke øyer, viker, kanaler, råker, evjer og laguner som danner grunnlag for en rekke naturtyper.

Betingelser og sikkerhet
Når du leier kano eller kajakk, er det du selv som har ansvaret for utstyr og sikkerhet. Vi forventer å få tilbake utstyret i samme stand som ved avhenting. Vi forventer også at du som leietaker har de nødvendige ferdigheter for å benytte utstyret. Vi anbefaler alltid å bruke vest ved padling. Derfor har vi gode flytevester som følger med ved utleie. Booking/bestilling av kanoer, kajakker og utstyr, samt påmelding til arrangementer, er bindende. Betaling ved bestilling.

Les fullstendige betingelser her.

Turforslag
Det er mange muligheter for padling i Fetsund og nærliggende områder. Både Nitelva og Leira er rolige elver som spennende å utforske. Glomma-deltaet er et unikt system av elv, råker, kanaler og øyer som endrer seg fra år til år. Svelle er et grunt vann mellom elveutløpet på Nitelva, Leira og deltaet. I Glomma er det tidvis sterke strømninger og vanskeligere å padle. Selve Øyeren er et stort vann med muligheter for langtur.

Drar man lenger ut på landet, finner man spennende muligheter i Bjørkelangen og Hølandselva, i Setten og Mjermen ved Setskog og Mangenvassdraget nærmere svenskegrensen. Vi kan være behjelpelige med ruteforslag.

Adkomst
Adressen til ut- og innlevering er Øyaveien, Fetsund.
Fra RV22 følger man skilt til Fethallen og kjører forbi denne og videre utover Øyaveien. Følg anvisning her. Med toget er nærmeste stasjon Nerdrum. Herfra er det gåavstand. Det er ikke tillatt for andre enn våre kunder å sette ut kano/kajakk,båt fra vårt område.

Parkering
Det er begrenset med parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet. Vi anbefaler å sette bilen på plassen rett ved brua 500m tilbake langs veien eller i enden av veien 300m lenger ut. Det tar noen få minutter å gå tilbake. All annen parkering langs veien og generelt i området er forbudt, da det hindrer trafikk og er private eiendommer.

 

Om Fetsund kano- og kajakkutleie
Fetsund har en god beliggenhet for padling, med så mye vann, elver og delta. Dette er noe alle innbyggerne er enige om, men ingen visste hvor man fikk leie kano eller kajakk. Noen har båter selv, men mange flere vil nyttegjøre seg vannveiene dersom det er lett tilgjengelig utleie.

På en fotballtrening for 7-åringer gikk praten blant foreldrene. Noen ble ivrige og tok utfordringen med å starte utleie på strak arm. Det startet forsiktig i 2012 med to kanoer og tilhørende utstyr, som ble leid ut fra en garasje på Støvinåsen. Etterspørselen var stor og før 2013-sesongen kom det heldigvis i stand et samarbeide som resulterte i flere kanoer og en perfekt beliggenhet ved Øyaveien, på elvebredden til Balnesevja (evje i Glomma). Herfra kan man padle rett ut i Glomma-deltaet, Svelle og Øyeren. Nå består "flåten" av seks kanoer med vester og årer, 2 kajakker med spruttrekk, vest og åre, samt noen traller. Ved behov leies det inn private kanoer og kajakker fra velvillige naboer. Flere kanoer og kajakker vurderes for fremtiden.

I utgangspunktet er Fetsund kano- og kajakkutleie et idealistisk foretak for å sikre interesserte tilgang til kanoer for en rimelig penge. Fetsund kano- og kajakkutleie drives av friluftsinteresserte ildsjeler.

Fetsund kano- og kajakkutleie drives i regi av Veilederen, org.nr: 980022188. Alle rettigheter © Veilederen 2012. Kontakt: Peter B. Straumann, mob: 92053912.